Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 14:00

ΤΟ ΔΙΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Την ενσωμάτωση των Δημοσίων ΙΕΚ, Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης σε νέα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΚΕΕΚ), και την μετονομασία των ΙΕΚ σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), προβλέπει, μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Νόμου για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Θα ιδρυθούν εξήντα πολυδύναμα campus Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Κ., ΕΠΑ.Λ. και Ι.Ε.Κ.).Για το νέο νόμοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μιλά ο διευθυντής της Σ.Α.Ε.Κ. Τρίπολης Ιωάννης Κατσίρης. 
Οι αλλαγές στα ΙΕΚ θα είναι τόσο εκτεταμένες που ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα συνολικό rebranding το οποίο θα εκτείνεται από την λειτουργία τους μέχρι το όνομά τους. Πλέον εντάσσονται περίπου 130 νέες ειδικότητες. 
Στο νομοσχέδιο θεσμοθετείται επίσης η αναβάθμιση των γραφείων επαγγελματικής ανάπτυξης και σταδιοδρομίας (ΓΕΑΣ), ώστε να ανατροφοδοτούν διαρκώς τα Κ.Ε.Ε.Κ. με νέες ιδέες και νέες ανάγκες της οικονομίας.
Οι αλλαγές αυτές θα αναβαθμίσουν τη ΣΑΕΚ Τρίπολης, ωθώντας όλο και περισσότερους νέους σπουδαστές να φοιτήσουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες καλής επαγγελματικής αποκατάστασης στον τόπο τους. 
Διαβάστηκε 768 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.