Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 07:53

Δημήτρης Πτωχός: «Την Κυριακή ψηφίζουμε για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά» - Από την περιοδεία στην Αργολίδα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά» τόνισε από την Αργολίδα όπου περιόδευσε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Πτωχός, έχοντας στο πλευρό του τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισκέφτηκαν το Ναύπλιο και το Άργος, συνομιλώντας με πολίτες, επιχειρηματίες της περιοχής και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ακούγοντας τα αιτήματά τους και παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά».

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στο όραμά του «να κάνουμε την Πελοπόννησο μία Περιφέρεια πρότυπο. Μία περιφέρεια πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Μία Περιφέρεια πρότυπο διεθνώς». Όπως τόνισε, «έχουμε ένα πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα, έχουμε συγκεκριμένες λύσεις, εφαρμόσιμες, και έχουμε μία καταπληκτική ομάδα, της οποίας κάθε μέλος της έχει αφήσει το προσωπικό τους αποτύπωμα στις μικρές κοινωνίες, με διάθεση και πάθος να δουλέψουν για την επόμενη μέρα».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ότι «είναι οι υποδομές και κυρίως η οδοποιία, ιδίως σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα. Είναι ευρύτερα έργα υποδομής που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση φυσικών πόρων  και  ιδίως το νερό για λόγους τόσο άρδευσης όσο και ύδρευσης. Είναι έργα υποδομής που αφορούν στην Πολιτική Προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρικές ζώνες, προληπτικές εργασίες και πολλές προληπτικές διαδικασίες. Και είναι και πολλά θέματα καθημερινότητας, που αποτελούν και βασική μας προτεραιότητα, με την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών.

Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η ανάπτυξη. Η Πελοπόννησος πρέπει επιτέλους να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και μεταρρυθμιστική τροχιά. Και αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε με συγκεκριμένες λύσεις, με νέες ιδέες, με σύγχρονη τεχνογνωσία, με όσα έχουμε δεσμευτεί στο πρόγραμμά μας και με άξονα την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Βασική μας επιδίωξη θα είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα στους τομείς που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειάς μας, παράγοντας προστιθέμενη αξία, ώστε να έρθουν νέες θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε εδώ τους δικούς μας επιστήμονες, τους δικούς μας ανθρώπους, τα παιδιά μας. Να κάνουμε την Πελοπόννησο τον τόπο όπου όλοι θα μπορούν να επενδύσουν τα όνειρά τους».

Σχολιάζοντας την πολιτική συγκυρία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «είναι η καλύτερη ευκαιρία, δεδομένου ότι έχει μπει ήδη η χώρα σε μία αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική τροχιά, γίνονται πάρα πολλά πράγματα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να δουλέψουμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Προσέθεσε, δε, ότι «πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την Πελοπόννησο πάλι πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη, με αιχμή του δόρατος τον πρωτογενή τομέα, από έναν νόμο όπως εδώ την Αργολίδα».

Ό Δημήτρης Πτωχός επισήμανε ότι «αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια νέα προσέγγιση και στη Διοίκηση, με νέες ιδέες, με νέο πρόγραμμα, με συγκεκριμένες λύσεις, με σύγχρονη τεχνογνωσία. Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές του χθες, με λαϊκισμούς, με διχασμό. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, να χτίσουμε πάνω σε ό,τι θετικό έχει γίνει και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε τις λύσεις, το πάθος και τη θέληση να το κάνουμε και θα το κάνουμε». Τέλος, κάλεσε «όλες και όλους να είναι μαζί μας, να είναι δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε. Πρέπει να μείνουμε μακριά από την όξυνση, πάμε να συνθέσουμε. Την Κυριακή ψηφίζουμε για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού και εξέφρασε «την πεποίθηση μου ότι εάν οι πολίτες της Πελοποννήσου τον επιλέξουν ως τον νέο Περιφερειάρχη, θα ζήσουν μία νέα λαμπρή περίοδο». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνεργασία τους κατά την περίοδο της Κυβέρνησης Σαμαρά, «σε πολύ αντίξοες συνθήκες.  Ήταν ένας άνθρωπος που ερχόταν τεχνοκρατικά και μας βοήθησε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Τι  σημαίνει αυτό για εσάς στην Πελοπόννησο; Ότι είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους γρήγορα και να διεκδικεί περισσότερα. Κοινώς να μας παίρνουν τα λεφτά. Τα λεφτά που θα τα παίρνει όμως από εμάς, θα τα δίνει σε εσάς και θα κάνει τη δική σας τη ζωή καλύτερη».

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχολίασε ότι «ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι ποιον θα έχουμε Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη και ποιος τα λέει ότι εξελέγη, αλλά είναι αν θα μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Και θέλω να πω εδώ ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης ο κύριος Νίκας, έκανς πολύ καλή δουλειά, είχε μία σφιχτή ομάδα, προχώρησε τα πράγματα και τώρα ήρθε η ώρα να έρθει ο Δημήτρης Πτωχός να τα πάει ένα βήμα πιο μπροστά».

Κατόπιν, επανέλαβε ότι «η υποψηφιότητά του Δημήτρη Πτωχού είναι μία τεράστια ευκαιρία για την Πελοπόννησο που δεν πρέπει να χαθεί. Έχουμε  πολλά πράγματα να κάνουμε την Πελοπόννησο και με το Δημήτρη Πτωχό που είναι ένας άνθρωπος που εμπιστευόμαστε, που  ξέρουμε τον επαγγελματισμό του, θα μπορούμε να τα κάνουμε γρήγορα και να αλλάξουμε τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο».

Όπως εξήγησε, «έχουν συμπέσει δύο χρηματοδοτικά εργαλεία, το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόσοι πολλοί συγκεντρωμένοι πόροι αυτά  τα τέσσερα χρόνια» και έθεσε το δίλημμα «ή αυτά τα τέσσερα χρόνια η Πελοπόννησος θα έχει άνθρωπο που θα μπορεί να κάνει την απορρόφηση να γίνουν τα έργα ή θα χάσει η Πελοπόννησος  την ευκαιρία». Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «στην πολιτική μπήκαμε για να βλέπουμε να γίνονται πράγματα. Μεγαλύτερη χαρά  για έναν υπουργό και για έναν Πρωθυπουργό, από το να βλέπει ικανούς συνεργάτες και τα έργα και να προχωρούν δεν υπάρχει» και δήλωσε σίγουρος ότι «ο Δημήτρης Πτωχός, εάν του δώσετε την ευκαιρία, θα είναι ο καλύτερος Περιφερειάρχης που έχει γνωρίσει  ποτέ η Πελοπόννησος, γιατί ξέρει τη δουλειά».

Διαβάστηκε 314 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.