Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 12:23

Δημήτρης Πτωχός: «Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει, δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε» – Συνέντευξη στο OPEN (Βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για την Περιφέρειά μας» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Δημήτρης Πτωχός. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής «μια μεγάλη νίκη» και επανέλαβε ότι «είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει, δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε».

Ερωτηθείς για το πού θα κριθεί η δεύτερη κάλπη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απάντησε «στο πρόγραμμα κάθε συνδυασμού, στην ομάδα, σε αυτά που πρεσβεύουμε και στη συνολική εικόνα του καθενός» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε ένα εξαιρετικά και καλά μελετημένο πρόγραμμα. Έχουμε λύσεις για πολλά πράγματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης. Έχουμε μία εκπληκτική ομάδα, με πολύ πάθος για να εργαστεί την επόμενη μέρα. Έχουμε μία νέα, τελείως διαφορετική προσέγγιση και για τη διοίκηση και την αλληλεπίδραση με τους πολίτες, γιατί για εμάς ο πολίτης πρέπει να είναι στο κέντρο της πολιτικής».

Ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, και τόνισε ότι «απευθυνόμαστε παντού, έχουμε δείξει και στον πολιτικό και στο δημόσιο λόγο μας ότι «είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει, δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε». «Άλλωστε», συμπλήρωσε, «είμαστε ένας συνδυασμός ο οποίος είναι πολυσυλλεκτικός, έχουμε στους κόλπους μας ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, πρεσβεύουμε μία διαφορετική προσέγγιση και στην πολιτική και στη διοίκηση και σε αυτά που λέμε». Σχολιάζοντας, δε, τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, επισήμανε ότι «νομίζω ότι όλα αυτά εκτιμήθηκαν από τους πολίτες και γι’ αυτό μας έδωσαν αυτό το μεγάλο ποσοστό».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» αναφέρθηκε διεξοδικά στους τρεις κυριότερους άξονες του προγράμματός του: την ανάπτυξη, την επιτάχυνση και την οργάνωση των λειτουργιών της Περιφέρειας και την αναβάθμιση των υποδομών. Όπως τόνισε, «η Πελοπόννησος πρέπει να έρθει και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά, πρέπει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο υπόβαθρο για να μένουν εδώ οι άνθρωποί μας. Θέλουμε να έρθουν νέες επενδύσεις, να ενισχύσουμε τις παλιές επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και αυτό μπορεί να γίνει με αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου: τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα το οποίο έχουμε».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ταχύτητα, ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει πολλά χρόνια: χρειαζόμαστε συνεργασία και με την Κυβέρνηση, αλλά και με τους Δήμους». Όπως εξήγησε, «πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο από την αρχή, για να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα δώσουμε πάρα πολύ μεγάλο βάρος σε πράγματα τα οποία αφορούν στο υπόβαθρο όλων αυτών: άυλα  πράγματα τα οποία θα μας διευκολύνουν και θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, όπως είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός της Πελοποννήσου».

Ειδικά, μάλιστα, για την αλληλεπίδραση των πολιτών με την Περιφέρεια, αναφέρθηκε στο «πρόγραμμα απλοποίησης και ψηφιοποίησης υπηρεσιών, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πιο άμεσο και πιο αποτελεσματικό». Περαιτέρω, συμπλήρωσε ότι «είναι κάτι το οποίο και εγώ προσωπικά έχω ασχοληθεί στο παρελθόν, κάτι που το ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε γρήγορα».

Στο πεδίο των υποδομών, στάθηκε πολύ στη «διαχείριση των φυσικών πόρων και ιδιαίτερα το νερό – τόσο για αρδευτικούς όσο και για σκοπούς ύδρευσης». Όπως εξήγησε, «είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια πάρα πολύ έντονα και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα και να το επιλύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, ενισχύοντας σημαντικά με αυτό τον τρόπο και τον πρωτογενή μας τομέα».

Κληθείς να σχολιάσει τον ανθυποψήφιό του, ο Δημήτρης Πτωχός αρκέστηκε να απαντήσει ότι «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος υπήρξε Περιφερειάρχης για εννέα χρόνια, έκανε αυτό που έκανε, νομίζω ότι πρεσβεύει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που πρεσβεύουμε εμείς», ενώ σχετικά με το αν αυτό που έκανε ο κατά την θητεία του ήταν αρκετό απάντησε πως «κατά την άποψη μου ήταν πολύ λίγο».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» τόνισε ότι «οι περιφερειάρχες πρέπει να ασχοληθούν και να κάνουν το καλύτερο για την Περιφέρεια τους. Είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζονται με την κυβέρνηση» και διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για την Πελοπόννησο. Θα είμαστε πολύ διεκδικητικοί και πολύ συγκεκριμένοι στο τι θέλουμε».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πτωχός επανέλαβε ότι «έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα και θα το κάνουμε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, είναι απολύτως βέβαιο. Είμαστε το νέο, διαθέτουμε σύγχρονη τεχνογνωσία και πρεσβεύουμε μία σύγχρονη αντίληψη. Είμαστε πολύ μακριά από την τοξικότητα, είμαστε πολύ μακριά από πολιτικές του χθες είμαστε πολύ μακριά από διαξιφισμούς οι οποίοι  δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα».

Διαβάστηκε 250 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.